HVAD ER

HYPNOSE?

Kort og godt... 

Hypnose kan beskrives som en alternativ sindstilstand. Den er nu ikke så alternativ som man kunne tro, da menneskers sindstilstand hele tiden skifter. Vi er alle i trance nogle gange i løbet af en almindelig dag. Du har måske selv oplevet at køre en tur i bilen, og ikke kunne huske en del af turen bagefter, eller at du har underholdt dig selv med lidt tv eller en god bog og opdager, at der pludselig er gået tre timer. Hypnose eller trance kan altså beskrives som et stærkt indvendigt fokus, hvilket forårsager et naturligt skift i hjernebølgernes frekvens. Det er en læringstilstand, der giver direkte adgang til de underbevidste processer, der styrer både krop og tanker, samt forholdet imellem dem. 

Kan alle hypnotiseres? 

Da hypnose som en naturlig tilstand, er det korte svar ja. Det er dog en anden sag, hvis man ikke ønsker at blive hypnotiseret. En hypnotisør kan betragtes som en guide; Hvis man skal på tur, er det rart at have en guide, der ved, hvor man kan gå hen, hvad man kan gøre, og hvordan man får den bedste tur. Der er dog ingen, der siger, at man skal gå med.

Hvordan hjælper hypnose?

Vi udvikler vaner og adfærdsmønstre gennem hele livet; mønstre der ikke altid er hensigtsmæssige.


Resultatet er, at vi nogle gange opfører os på en måde vi ikke syntes om. Vi spiser noget vi ikke burde, bliver bange for noget som andre siger ikke er farligt eller opfører os på en måde der ikke er hensigtsmæssig. 

Hypnose hjælper dig med at få kontrol over dit liv; din adfærd, dine vaner og dine til følelser, så du kan nå dine mål og udvikle dig. Du kan få svar på flere spørgsmål på siden "Hvad er Hypnose?" i menuen.

Hvordan foregår en session? 

En typisk session starter med en dialog om, hvad du gerne vil opnå med hypnosen, og at jeg besvarer eventuelle spørgsmål, du måtte have. Herefter afhænger det følgende af, hvad vi skal arbejde med. Nogle gange er ren hypnose den bedste tilgang, nogle gange kan det med fordel kombineres med andre værktøjer, som NLP, FasterEFT, mindscaping m.m. 

Da målet blandt andet er, at du også i fremtiden får mere kontrol over din hjerne og tanker, vil der i en session ofte være et element af læring. Så du går både herfra med et godt resultat, samt værktøjer eller strategier du kan tage med videre i livet. 

Hvor mange sessioner vil det tage at hjælpe mig?

Jeg gør altid mit bedste for at hjælpe dig mest muligt, så hurtigt som muligt. Med hypnose, NLP og EFT kommer vi langt med én session, men jeg anbefaler altid midst to sessioner, da forskningen på området viser at flere sessioner er bedre. 2-4 sessioner er nok til at klare det meste. 

Sammenlignet med fx psykoterapi er det den rene lynbehandling. Ifølge Bergin og Garfield's "Handbook of psychotherapy and behavior change" tager det omkring 8 sessioner, før du har 50% chance for at opleve forbedringer, og 14 sessioner før du har 75% chance. 

Hvor godt virker hypnose?Det korte svar er, at det virker fantastisk godt! Det er underbygget af over 12.000 peer reviewed forskningsstudier. Hvis du ikke har tid til at læse dem alle kan du læse denne artikelen "Hypnose: Det viser forskningen om effekten" fra Videnskab.dk. 

Du kan også selv finde mere forskning på scholar.google.com. Når du selv søger information om hypnose, er det vigtigt at se på reel forskning på området, der er publiceret i et tidsskrift. En fin titel som Dr., MD eller Master of Science, er ikke en kvalifikation i sig selv og giver ingen særlig indsigt i hypnose. Artikler og blogs på internettet kan have god information, men vær opmærksom på hvor skriveren har sin information fra.

Hvis du gerne vil have lidt mere nærværende erfaringer med hypnose, kan du også læse anbefalingerne. 

Se detaljer
Udsolgt