HYPNOSE

MOD STRESS & ANGST

I en turbulent hverdag, der ophæver skellet mellem arbejde og fritid (Sennett,1999:18), øges den stressforårsagende belastning på befolkningen gennem nye krav til fleksibilitet, robusthed og stigende kontrol (Kristensen & Nielsen,2007:19).


Det bliver sværere og sværere at leve op til de forventninger, der stilles til os i samfundet, af både os selv og andre, og dette kan medføre nedsat livskvalitet (Teknologirådet,2005:6). Stress, angst og depression udgør hovedparten af de mentale helbredsproblemer i Danmark ifølge mentalsunhed.dk.


Kravet om fleksibilitet i arbejdslivet medfører, at tusindvis af danskere bryder sammen hvert år. I den nyeste danske undersøgelse af arbejdsmiljø og helbred angav 2,8%, at de oplevede depressive symptomer "En hel del af tiden", "Det meste af tiden" eller "Hele tiden". 14,4% angav, at de oplevede symptomer på angst "En hel del" eller "Særdeles meget". 15,6% angav, at de "Hele tiden" eller "Ofte" følte sig stressede (Danskernes Arbejdsmiljø 2016). Hvis du snakker med seks mennesker, er der altså en god sandsynlighed for, at én af dem går og kæmper med stress, angst eller depression. Til sammenligning bor ca. én ud af syv danskere på Sjælland.

Symptomer på stress

Det er vigtigt at få hjælp så tidligt som muligt, hvis man oplever symptomer på stress, angst eller depression (mentalsundhed.dk). Jo mere de stressende, angstprovokerende eller depressive handlingsmønstre får fat, des sværere bliver det at komme ud af dem. Så hvis du tror, du ser signalerne hos dig selv eller bekendte, så få hjælp så snart som muligt. Tag derfor til lægen, hvis du oplever noget af følgende:

Fysiske signaler:

  • Svimmelhed pga. træthed
  • Muskelspændinger specielt i nakke og skuldre
  • Hovedpine
  • Tendens til svedeture uden fysisk aktivitet
  • Åndedrættet bliver hurtigere og mere overfladisk
  • Hjertebanken med uregelmæssige rytme. Stikkende smerte i hjertet.
  • Problemer med fordøjelsen: Kvalme, halsbrand, svien i maven og diarré. Eller forstoppelse og appetitløshed
  • Sexproblemer. Mænd kan blive impotente, og begge køn kan miste lysten til sex.
  • Nedsat immunforsvar som fx hyppige forkølelse, forsinker sårheling
  • Problemer med at sove


Psykiske signaler:

  • Nedsat hukommelse
  • Nedsat rummelighed overfor andre mennesker
  • Ændret humør og humørsvingninger. Det kan være nedsat humoristisk sans, øget irritabilitet og aggressivitet
  • Angst
  • Koncentrationsbesvær
  • Ubeslutsomhed

(Sundhed.dk)

Selv om listen over symptomer er lang, strækker konsekvenserne sig endnu længere. Ud over psykosomatiske smerter, udsving i vægt og uhensigtsmæssige adfærdsmønstre (fx rygning) hos den udsatte, påvirkes familiemedlemmer, venner og kolleger. Som jeg ser det, er stress og angst nogle af de største udfordringer, vi har i dagens Danmark, både som mennesker og samfund.


Det er derfor, at jeg har valgt at specialisere mig indenfor netop dette felt, hvor jeg både kan øge den overordnede livskvaliteten ved personer som dig, og hjælpe med at takle mere håndgribelige udfordringer som rygning og vægtkontrol. 

Hvad er stress?

Det er vigtigt at huske, at stress ikke er en medicinsk diagnose. Vi siger, at vi kan være stressede og kan have stress, men som det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viste i et studie i 2017 er langvarig stress anderledes end den kortvarige, da det ikke er muligt at spore et generelt øget niveau af hormonet cortisol hos personer med langvarig stress. Vi kan altså ikke måle på dig, om du oplever langvarig stress. Det er en subjektiv vurdering, af et meget kompleks problem, der kan have et utal af forskellige årsager. 


Inden for psykologien defineres stress hovedsageligt på baggrund af Lazarus og Folksmanns definition som:  ”et særligt forhold mellem personen og omgivelserne, som opfattes som en belastning af personen eller som overstiger hans eller hendes ressourcer og truer hans eller hendes velbefindende.” (Juhl et al,2007:275). Der er altså tale om en tilstand, frembragt af ubalance mellem et individs ressourcer og omgivelsernes belastning.

Hypnose hjælper på stress, angst, depression og PTSD

Heldigvis er der hjælp at hente. Hypnose mod stress og angst er en effektiv behandlingform til at afhjælpe, reducere og/eller fjerne stress, angst og depression. Der er ikke én af symptomerne i listen ovenfor, som hypnose ikke kan afhjælpe. Jeg kunne godt pege på mine udtalelser fra glade kunder og sige, at det var bevis nok i sig selv, men da jeg selv er en skeptisk, nørdet, filosofisk akademiker, er det ikke nok i min verden. Derfor skal der også noget forskning til.


Forskning viser, at terapeuten som person er en af de vigtigste årsager til at kunder/klienter/patienter kommer i bedring (Lindgren et al., 2010). Det betyder, at jeg i princippet kunne være meget overbevisende og rigtig rar, og så ville du med god sandsynlighed få det bedre, hvis jeg blot viftede lidt med en pind og sagde noget meningsfuldt på en højtidelig måde. At jeg er trænet af internationalt anerkendte hypnotisører og bruger det meste af min fritid på at blive en bedre hypnotisør gør også en væsentlig forskel, men kun fordi hypnose som behandlingsform er så effektiv. Selv en neutral personlighed kan opnå rimelige resultater ved at anvende standardiserede metoder for hypnose. I terapi tilpasses behandlingen naturligvis til dig som person og dette gør den langt mere effektiv. 


Her finder du en lille liste over meget veludførte og robuste studier, der viser at hypnose mod stress og angst er effektivt uanset hvem der udføre det. Nu skal du bare finde én hypnotisør du synes om der også kan tilpasse behandlingen til dig. Så er du allerede godt på vej. 

Hypnose mod angst og depression

Hypnose mod stress og angst

Hypnose mod PTSD

Nu skal du bare finde én hypnotisør du synes om, der er godt trænet, udvikler sig løbende og kan tilpasse behandlingen til dig.

Så er du allerede godt på vej. 

Er du klar til forandring?

Se detaljer
- +
Udsolgt